Reiger verschrikker, verdrijver

Reigers zijn een bekend probleem voor iedere vijver liefhebber en de meesten onder ons hebben al eens de verwoestende effecten van een reiger bezoek ervaren. De vissen verzameling waar soms vele jaren aan is gewerkt, is in korte tijd behoorlijk uitgedund. Als een reiger eenmaal zijn 'snackbar' heeft gevonden blijft deze terugkomen tot dat deze 'uitverkocht' is.
Tuincentrum de Graaf is als leverancier van vijver materialen zich ook terdege bewust van dit reiger probleem. Naast de traditionele oplossingen zoals kunst reigers en gaas levert Tuincentrum de Graaf ook reigerverschrikkers die reageren op beweging in de omgeving van de vijver en in dat geval via de tuinslang een grove waterstraal over de vijver spuiten. De watermassa en het bijbehorende geluid die de 'bird & cat scare' veroorzaakt, verschrikt naast reigers ook andere roofdieren zoals b.v katten. De 'bird & cat scare' is naast de bestrijding van reigers ook inzetbaar bij problemen met of overlast van katten of andere roofdieren.
De waterstraal en het bijbehorende geluid is dusdanig dat naast reigers, katten en andere rovers zelfs niets vermoedende mensen schrikken van de effecten.

Installatie

reiger001 Simpel de onderdelen vastschroeven, twee standaard AA batterijen er indoen en de tuinslang op meegeleverde standaard (Gardena) aansluiting aankoppelen.
reiger002 De sproeier zo instellen dat de hele vijver en vijverrand worden gedekt.
reiger003 De sensor zo instellen dat de hele vijver en vijverrand worden gedekt zonder nutteloos vals alarm.
Aangezien water bevriest bij temperaturen onder nul zal bij vorst ofwel de installatie tijdelijk moeten worden uitgeschakeld en afgetapt of met een verwarmingslint worden beveiligd tegen bevriezen!
Aangezien de vorstperioden in Nederland over het algemeen maar kort zijn kunnen deze zonder al te veel risico worden overbrugd met het tijdelijk uitschakelen. 100% beveiliging kan worden bereikt door 's winters de vijver af te dekken met een net. Het afdekken vanaf de herfst, zorgt er tevens voor dat er minder bladeren en andere troep in de vijver komen waardoor de waterkwaliteit beter blijft.
Op het gebied van vijvers leverts tuincentrum de Graaf vele producten voor verbetering en verfraaiing van uw vijver en of waterpartij. Voor advies staan alle medewerkers van tuincentrun de Graaf voor u klaar. Onze medewerkers kunnen voor moeilijke vragen altijd terugvallen op Alex de Graaf die zelf een fervent vijver liefhebber en expert is.